Posting Beberapa Jam Yang Lalu.

19/06/2012

Press Statement. Zamil Akui Sebagai Agen PKR. “Saifuddin Mulut Longkang, Bacul, Bodoh Sombong”.


Oleh: HHalem.
Akuan Zamil Mengesahkan beliau sebagai “Agen PKR” bukannya “Agen BN”
“Saifuddin mulut longkang serta mulut bacul”
“Ini jelas menunjukkan Khalid  dan Saifuddin MP yang bodoh sombong”
Pemimpin PKR sama juga dengan BEKAS Pemimpin PKR, Tiada Biasa.


BERIKUT IALAH KENYATAAN PENUH ZAMIL IBRAHIM:

Sejak Khamis lalu ( 14 Jun 2012 ) heboh di media kerana isu video `nak beli MP PKR ` yang didedahkan / didakwa oleh Khalid Samad dan Saifuddin Nasution di bangunan Parlimen, cuba tonjolkan saya sebagai `Ejen BN` dalam cubaan membeli MP2 dari PR terutama dari PKR.

Pada 15 Jun 2012 - dalam satu sidang media di Kedah - saya menafikan sekeras-kerasnya yang saya adalah ejen BN. Namun saya tak nafikan ada bertemu / minum kopi bersama / berbual -bual dengan ramai MP2, Adun2 termasuk Khalid sendiri dan pimpinan PR terutama dari PKR hingga ke hari ini. 


Pertemuan itu saya anggap pertemuan biasa walaupun ada dikalangan mereka cuba menjual diri untuk mendapat keuntungan peribadi.
Adakah PR terutama PKR anggap perkara ini pelik ?

Rakyat tak lupa isu 16 Sept !
Ketika itu hingga kini PR tidak cukup kerusi untuk tubuh kerajaan, jadi Anwar buat apa ?

Tidakkah kita lupa ada MP2 PKR kejar MP2 BN hingga ke Taiwan ?
Janji jawatan Menteri ?
Membayar MP2 ?
Itu semua kita wajar tanya Anwar termasuk juga Khalid wajar tanya pada Anwar Isu tersebut.

Hakikatnya - ramai dikalangan MP2 PKR / Adun PR serta kepimpinan PKR sanggup jual jawatan / diri mereka. Bukan tiada yang jujur tapi jumpa yang jujur dalam PKR kini amat sedikit. Golongan ini bakal dihapuskan, yang tinggal nanti golongan yang pandai main wayang saja.

Saya membantu mereka ini jika mereka dalam kesusahan sebab saya anggap mereka kawan.Terbaru minggu yang lepas - membayar bil phone RM 760. Kawan kawan saya anggap biasa la tapi jika ada yang nak jual diri , jika saya mampu saya sumbang saya sumbang.

Tapi jika saya tak mampu saya cuba tanya kawan kawan dan saya pernah nak jual pada BN tapi BN tak mahu beli atau terlibat dalam hal ini namun BN gembira jika mereka sudah ingin kembali ke jalan yang lebih baik dari terus berada di dalam sebuah parti yang tak betul.

Jika saya ejen BN, sudah lama mereka ini saya jual termasuk Khalid dan Saifuddin. Bukan mahal mana pun.

Kenapa BN tak beli ?
Bukankah BN ada duit ?
Sebabnya memang BN tak mahu. Saya pernah nak jual melalui Sdr Ezam dahulu, dia marahkan saya kerana bertanya hal ini padanya.

Dia kata sebelum jumpa saya ada antara  mereka telah jumpa dia dan dia kata pada MP2 ini atau Adun2 ini- nak beli anda, minta maaf, nak keluar secara jujur  saya alukan .

Ada yang telah keluar secara jujur tapi ada yang masih mengharap agar ada pihak membeli mereka. Sebenarnya mereka inilah wajar rasa malu tapi mereka tak tahu malu dan tindakan Khalid dan Saifuddin hanya buka pekung  mereka sendiri sahaja.

Saya tertarik dengan tindakan Saifuddin ( kawan lama saya ) yang cuba menjadi hero dalam isu ini walaupun ramai tahu, terutama pimpinan PAS, yang Saifuddin ini pernah panjat pejabat Pak Lah .

Untuk apa ?
Ramai pimpinan PAS call saya ketika itu hinggakan ada pimpinan PAS minta Pemuda PKR Kedah yang saya ketuai ketika itu periksa suasana rumah Saifuddin di Kulim waktu ia panjat pejabat Pak Lah.

Bila media bertanya padanya , dia jawab datang untuk merayu agar kesihatan Anwar dijaga dalam penjara. PKR tak tahu menahu dan tertanya-tanya atas arahan siapa Saifuddin pergi jumpa Pak Lah.
Betul TAK Saifuddin isu ini pernah terjadi ?  

Saifuddin juga nyatakan pada media- saya ini susah dan tidak ada duit untuk miliki apa yang saya miliki kini. Saya adalah ahli perniagaan sejak tahun 1983 lagi..sebelum PKR wujud saya sudah tinggal di banglo dan memiliki beberapa kenderaan termasuk BMW 7siri ( boleh rujuk dengan JPJ untuk sahkan tahun bila saya beli BMW tersebut)

Jika setakat kenal saya 30% jangan mulut longkang serta mulut bacul (pinjam kata kata bekas Pengerusi PKR Kedah - Allaharham Haji Moktar Mancor kepada anda - Saifuddin sebelum ia meninggal 2 tahun yang lalu).

Keluarga saya  mulakan perniagan sebelum kamu lahir lagi. Di Malaysia - Nabba ( Syarikat ) ditubuhkan ketika kamu berusia 4 tahun ( 1967 ). Di India, Arab telah lama wujud.

Betul saya ada burger tapi saya ada lebih dari 50 stor - Nabba Burger- masih ada hingga kini.

Betul isteri saya jual kosmetik tapi ia adalah pengeluar kosmetik  dihantar ke seluruh negara.

Banglo di Kelab Golf Cinta Sayang  itu sudah lama saya beli, boleh rujuk MP PKR Merbok-Dato Rahsid Din, jiran saya. Bukan macam Saifuddin yang terbina banglo kayu di Machang Kelantan setelah menang MP.

Sewaktu Anwar dirawat di German - kononnya sakit belakang selepas dibebaskan dari penjara, Saifuddin ketika melawat Anwar dimaki hamun oleh Anwar atas isu yang melibatkan Azmin dan Wan Azizah.
Dia merajuk, lalu melompat ke PAS (PAS Kawasan Pokok Sena Kedah - boleh rujuk dengan Dato Mahfuz Omar).

Apa yang dia tak maki hamun Anwar ketika itu, termasuk Azmin?
Saya tahu Azmin tahu hal ini.

Namun sewaktu Kongres PKR 2007 di Seremban - Saifuddin jilat kembali makiannya pada Anwar/Azmin bila menerima jawatan Pengarah Strategi PKR pada penghujung kongres tersebut.

Datok Mahfuz Omar kecewa kerana Anwar tidak rujuk pada PAS Kawasan Pokok Sena terlebih dahulu sebab Saifuddin telah menjadi ahli PAS.

Ini diluahkan sendiri oleh Datok Mahfuz pada saya melalui telefon pada tahun 2007.

Bila saudara Zahid Md Arip, bekas Naib Ketua Pemuda Keadilan  bertanya pada ia kenapa jadi begini -  Saifuddin menjawab - Anwar janji akan selesaikan masalah aku ! Aku agak penat bersama PAS.

Apa maksud ini ?
Datok Mahfuz dan Zahid masih hidup untuk sahkan atau nafikan.

Satu lagi kenyataan Saifuddin pada saya semalam tentang saya pernah di tahan di Pulau Jerejak . Saya akui benar.

Tapi saya tersenyum sendiri kerana ia jelas menunjukkan Saifuddin sudah lari tajuk serta kering point dan juga ia telah putar belit kenyataan.

Dia tidak sebut saya difitnah hingga tertahan tanpa bicara dan dia juga tak nyatakan Mahkamah KL  telah bebaskan saya bila mana dapati tahanan saya tidak sah ( Rujuk Mahkamah KL - 25 Mei 1990 ). Difitnah rakan niaga.

Tiada Mahkamah pernah sabitkan saya atas mana-mana kesalahan walaupun pernah ditangkap pada kes tahan bas hantu waktu Saifuddin menang di Lunas 2000.

Ditangkap kerana orang yang tidak kenal erti kawan !

Kes Pulau Jerejak ramai pimpinan BN Kedah / PAS  tahu. Namun sewaktu saya berada di dalam PKR sejak 1999, mereka tak pernah guna isu ini sebab mereka tahu saya.  Ini jelas menunjukkan Khalid  dan Saifuddin MP yang bodoh sombong. 

Persoalan yang rakyat atau penyokong PR ingin tahu dan perlu tahu dan ingin bertanya - boleh harapkah pada mereka-mereka ini pada PRU 13 nanti, bila mereka buka pekung mereka sendiri? 

Saya masih bersedia membantu / menyumbang apa yang perlu jika ada lagi pimpinan yang ingin tinggalkan perjuangan yang sia-sia ini terutama dari PKR walau dari mana peringkat ataupun negeri saya sedia membantu. 

PKR telah banyak menyusahkan rakyat dengan banyak pembohongan demi pembohongan. Saya sayangkan negara saya ini . Ini sumbangan kecil saya pada negara. 

Peringatan pada Khalid - dedahkan apa yang kita bual selama 2 jam hampir 2 tahun dulu di Restoran Cina di Kajang ! 

Kenapa pilih restoran Cina yang tiada CCTV ? 

Bukankah saya dan teman saya nak adakan pertemuan minum kopi  di Nikko Hotel KL atau Vistana  KL ( tempat saya dan Saifuddin ) ?
Tapi anda tolak . Kenapa tolak minum kopi di sana ?

Setakat semalam - anda kata tak pernah jumpa saya.
Makna kata - saya dan teman saya selama ini bertemu dulu dengan orang yang salah ?.
Kami salah orang !
Tapi masalahnya - orang itu saling tak tumpah atau sangat mirip wajah serta susuk tubuh seperti Khalid ! 

Peringatan pada Saifuddin - tolong nafikan atau sahkan apa yang ingin saya katakan.

Saya mahu penyokong PR terutama PAS tahu orang ini- pelakun ke 4 terhebat selepas Anwar, Azizah dan Azmin . Ia berada di depan sikit dari Shamsidar dari segi lakunan. Ia hebat di pentas-pentas ceramah. Namun ia juga pakar putar belit. Saya cabar dia nafikan yang sejak menjadi Adun Lunas hingga kini - dia dijaga, disumbang, disponsor oleh seseorang.

Ini bukan rahsia dikalangan penyokong malah pemimpin PR di Kulim tahu sejak dahulu lagi (boleh rujuk dengan pimpinan PAS Padang Serai serta bekas Ketua PKR Cabang Padang Serai - Sdr Zainuddin serta Bekas Setiausaha PKR Kedah- Cikgu Hamid ). Adakah benar Saifuddin ?

Ini baru 5% tentang Saifuddin , ada banyak lagi akan saya dedahkan yang akan lebih mengejutkan terutama pada penyokong PR serta rakyat.

Kenapa saya dedah tentang hal ini ? 
Kerana tajuk asal lain tapi Saifuddin telah larikan tajuk asal tajuk iaitu - ` “Kesetian MP2, Adun2 serta pimpinan PKR yang nak jual diri dan yang meluat/ maki Anwar / PKR di belakang Anwar”

Ini tajuknya dan tumpu pada tajuk ini. MP jumpa saya- ini tajuknya. Jangan lari tajuk .

Saya tak lari dari tajuk malah saya sedang tunggu didedahkan lagi video baru dapat menilai sendiri taraf pimpinan PR terutama dari PKR.
Inikah yang rakyat nak harap pada pimpinan PKR ?

Terima Kasih

ZAMIL IBRAHIM

.....................
HHalem :
Berentap puas-puas, dedahkan cerita yang tersembunyi, supaya semua penganut PAS dan pengikut PKR tahu kisah buruk sebenar pemimpin yang mereka sanjung-sanjung dan percayai untuk menerajui negara.

Zaid Ibrahim-Presiden KITA pula sedang menunggu giliran untuk berentap dengan Zamil.

Zamil sebagai "Agen PKR" cuba menjadi penyelamat setelah tahu tipu muslihat PKR-Anwar. Anda menjadi hakim samada buruk atau tidak, perangai pemimpin dan bekas pemimpin PKR !

Berentap sehingga ke PRU13 !!

Comments / Pandangan Melalui Facebook

1 comment:

  1. WA LAYAN MP3 N MP4 JER...HICK HICK HICK

    ReplyDelete

Terima Kasih Kepada Pembaca Setia Berikut (233) :-

Ribuan Terima Kasih dan Penghargaan Kepada :- 1-Aku Pasbuih Siamang(GMC), 2-Ngentom Bulan, 3-EfyHelmy, 4-Wak Jengkol, 5-Media Permatang Pauh, 6-Gelombang Rakyat, 7-Pak Habib, 8-AloQ StaQ, 9-Gelombang Wangsa Maju, 10-Pacat, 11-Kota Sarang Semut, 12-Blogen Starz, 13-Suara Lensa, 14-Pendita Kain Singkat, 15-Pemuda UMNO Bahagian Tapah, 16-Razaq Saleem, 17-KL Boyz, 18-Remedy, 19-Jed, 20-Jiwa Paradox, 21-Anak Bangsa, 22-Sungai Rapat, 23-Realiti Mulut Melayu, 24-Yuseri Yusoff, 25-Eeka, 26-Papa Gomo, 27-Puteri UMNO Msia (Cyber Trooper), 28-Puteri UMNO Msia (Gerbang Tempur), 29-Hafiz, 30-Anak Seberang, 31-Wan Cikgu Muzik, 32-Link Msia, 33-AhmadKhairulNizar, 34-Radzuan Jalal, 35-Durahiem Satar, 36-Sakaria Mohd, 37-Det Guaq(IBSBina)-Jantan Man, 38-Mal Jor, 39-Pemuda TG, 40-Putra Melayu, 41-Abe Zul=Zulkufli Hussin, 42-Hulu Langat-Horas, 43-Zulkufli=Abe Zul, 44-AkuBekasPkr, 45-Tenggara EnalRahim, 46-LamiaFamilia Ajai62, 47-SFH70, 48-SangKuriang Malaya, 49-Cr.Lukman Moidin, 50-Terbey Lastik, 51-Boyjot71, 52-Siti Fatimah, 53-Dewi Sue, 54-Bujang Senang, 55-Bee Qs, 56-Gerakan Timur, 57-CostaCurta, 58-Jemari Kasturi, 59-Semut Hitam, 60-Harith Haiqal, 61-DK Ku-Bro, 62-Teacher Fadzly, 63-Tepak Bersulam Zack, 64-Alida Mahmod wife Jalaini Ajai, 65-Mohd Zainudin, 66-Azman Naim, 67-GhostWriter, 68-Darah Satria, 69-Zayyat, 70-Zulkifli Yunus, 71-Khaidir Baharudin, 72-Hsya Feeqah, 73-Meow Bergaya, 74-Syed Abu Sayyaf, 75-Tinta Jambu, 76-HHalem, 77-Jason Wade, 78-Cikgu Mat, 79-Mohd Ali, 80-CoolMore, 81-MelayuWawasan 1Msia, 82-MZaifful, 83-Keris Panas, 84-Keris Jentayu, 85-Wau Janak, 86-Zuraini Kamal, 87-Lukes, 88-Naluri rakyat, 89-Mohd Azlan, 90-Nemo, 91-Md Shawall, 92-Lat Alang, 93-Apai Sepai, 94-Abdul Majid, 95-Nemo, 96-Topan, 97-Myia, 98-Mohd Najib, 99-Gensuri Lestari, 100-Muhammad, 101-Webmarhaem, 102-Mohd Najib, 103-Che Nal, 104-Ahmad Razali, 105-Nazari Mohd, 106-Benny Fizz, 107-Panglima Hitam, 108-Mohd Kamarulzaman, 109-Hanafi, 110-Halim Mansur, 111-Jieiyha, 112-G13, 113-KapakTajam, 114-Al Malek Fuat, 115-Izhar Aziz, 116-Norhaliza, 117-Faridah Akafera, 118-Tauke Ikan, 119-MelaysiaNews, 120-Bongphalla dara, 121-Kepek, 122-Malaysia News, 123-JayBoss, 124-Parti Gerakan Kota Alam Shah, 125-Nas Japan Bikes, 126-Yus Mentor, 127-Putra Merdeka, 128-Lembing Maya, 129-Krie Zamimi, 130-Byll Bella Huda, 131-Zulizah Rahim, 132-Ahmad, 133-Anwar Zainudin, 134-Rosli Ibrahim, 135-Ahmad Latif, 136-Uzumaki, 137-Mantoya, 138-Maskinah, 139-Pak Ngah, 140-Retro Blue, 141-Azimat, 142-Ramle Nahkoda, 143-Suhaimi Bahari, 144-Lala, 145-YY, 146-Kapt Bokkari, 147-Sudirman Dullah, 148-Sudik, 149-Noraswan, 150-Adlin Sayang, 151-Mr M, 152-Junid, 153-Gadis, 154-Faizi, 155-Razif, 156-RF Lias, 157-Inshyirah, 158-Muhaimin, 159-Misai Kanzzs, 160-KialJr, 161-Pye Geo, 162-Abu Idris, 163-Binjai Manis (Rosli Othman), 164-Roslan, 165-Asmah Karamin, 166-Asmah Karamin, 167-Man Pokya, 168-Nor Alfilaili, 169-Shahidan Begonia, 170-Ismail Bukit Mas, 171-MiaZara, 172-Adnan Aziz, 173-Pas Bukit Sentosa, 174-Zalina, 175-Al Maliki, 176-Jun Salleh, 177-Shahril, 178-Pauzi, 179-Spirit, 180-Jeffry, 181-Abdullah, 182-Adam, 183-Wak Bako, 184-Mat Thohir, 185-Muhd Irfan, 186-Antara Pos, 187-Ahmad Lokman, 188-Jose Manuel, 189-Mohd Shaari, 190-Aloq Laloq, 191-Zul-Jgk, 192-Tombak Berapi, 193-Khalid Che Lah, 194-Khalidmacola, 195-Tombak Berapi, 196-Nurazani CheLah, 197-Afirdaust, 198-Jaafar, 199-Nurazani, 200-Manz, 201-Zainal Putra, 202-XePc, 203-Pisau, 204-Shamz, 205-Wira Kenyalang, 206-Nasbadar, 207-Spy Satu, 208-May, 209-Tok Kiku YB, 210-Embrose, 211-ROxx, 212-Adiba Yasmi, 213-Amirul Yusuf, 214-Shiegin, 215-Jagbug, 216-Joe FZR. 217-MerahMoto, 218-Ahmad Shaju, 219-KunKH, 220-Khalid CheLah, 221-The Lakaran, 222-Saeif Agha, 223-Romario, 224-Media Shah Alam, 225-Maxma, 226-Tawau Gondrong, 227-Arbar, 228-Kasmat, 229-Mazran, 230-Salim, 231-Papagege, 232-Wan Salwati, 233-Johari....

Teramai Pembaca Dalam 7 Hari.

Blog Archive